Posledná Žilina prekvapila doma Košice v 18. kole hokejovej extraligy

04.11.2012 Celý región

Žilina 4. novembra (TASR) - Hokejisti MsHK DOXXbet Žilina sa postarali o jedno z prekvapení 18. kola hokejovej Tipsport extraligy.

Posledný tím tabuľky zdolal doma favorizované Košice 2:0 vďaka gólom Vargu a Krajčiho z prvej polovice duelu. Gólman Žilinčanov Laco neinkasoval ani raz a tak si domáci pripísali na svoje konto cenný skalp.

MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Góly: 3. Varga, 25. Krajči
Rozhodovali: Kubuš - R. Gavalier, Rovenský
vylúčení: 5:3
presilovky: 0:0
oslabenia: 1:0
1168 divákov

MsHK DOXXbet Žilina: Laco - Rúfus, Sekáč, Brcko, Niník, Dlouhý, Leško, Staňo - Drevenák, Škoda, Lažo - Važan, Troliga, Krajči - Kokavec, Ďuriš, Varga - Drábek, Valášek, Sýkora
HC Košice: Hylák - Šeda, M. Novák, Macejko, Deyl, Takáč, Chovan - Jenčík, Slovák, Spilar - Jokeľ, Marcinko, Novotný - Pašek, Mlynarovič, Haščák - Richard Huna, Róbert Huna, Svitana


Poslední Žilinčania sa pustili do favorizovaného súpera bez rešpektu. Po nedorozumení Košičanov v útočnom pásme vyviezol puk Kokavec, priťukol ho Tiborovi Vargovi a ten spomedzi kruhov prestrelil Hyláka. Hneď na to mohli vlci zvýšiť vedenie pri vylúčení Marcinka, ale východniari sa vo štvorici ubránili. V polovici dejstva nedokázal nečakanú prihrávku Sýkoru usmerniť zblízka medzi tri žrde Drábek. Hostia si výraznejší tlak vypracovali až počas následnej presilovej hry, Róbert Huna však v najväčšej šanci neuspel. V 19. minúte sa zasa nepresadil Jenčík, ktorý ani na dvakrát nenašiel recept na Mareka Laca. Oceliari pokračovali v nastolenom trende aj na začiatku prostrednej časti hry. Haščák sa predral až do útočného pásma, ale švihom minul bránu. Žilinčania potom hrali viac ako minútu v oslabení o dvoch hráčov. Paradoxne, po návrate prvého vylúčeného unikol popri pravom mantineli Važan a jeho nezištnú prihrávku už nemal Krajči problém zasunúť do siete. Košičania sa v ďalšom priebehu trápili a len ťažko sa presadzovali cez defenzívu domácich. Ojedinelú možnosť nevyužil v 38. minúte po bratskej spolupráci spomedzi kruhov Róbert Huna. Tretia tretina sa už niesla v znamení očakávanej snahy hostí niečo s výsledkom urobiť. V prvej desaťminútovke však bol ich tlak len platonický, jeden z mála dobrých pokusov nepremenil Jenčík. Východniari roztočili kolotoč pred Lacom až záverečných šiestich minútach. Recept na skvelého žilinského brankára postupne nenašli Svitana, Marcel Haščák a následne v skrumáži ani nikto z elitnej formácie. Marek Laco si napokon udržal čisté konto a Žilinčania si po sérii prehier pripísali dôležité tri body.
 

Vyberte región